SOFTALL FORUM
Lista Forumurilor Pe Tematici
SOFTALL FORUM | Inregistrare | Login

POZE SOFTALL FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazygirl la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Buzau
cauta Barbat
26 - 80 ani
SOFTALL FORUM / Off Topic / Retete culinare  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salam de biscuiti

Ingrediente
450 g biscuiti
110 g unt
125 ml lapte
2-6 linguri zahar
3 linguri cacao
60 g rahat
50 g nuci
5 curmale
5 smochine (optional)
3 linguri stafide
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta de rom
folie de plastic

Mod de preparare

Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se face un sos la foc mic din lapte, zahar si cacao. Se lasa cat sa se topeasca zaharul. Cand s-a mai racit (sa nu fie foarte fierbinte) se adauga untul. Acest amestec se poate face si in cuptorul cu microunde. Cantitatea de zahar depinde de cat de dulci sunt biscuitii si rahatul. La biscuitii „populari” si rahatul romanesc se pot pune toate cele 6 linguri de zahar. Daca folositi biscuiti gen digestive si rahat mult mai dulce chiar si 2 linguri de zahar pot fi arhisuficiente. Puteti pune mai putin zahar, apoi gusta compozitia si daca vi se pare ca mai are nevoie de zahar, puneti zahar pudra.
Cand s-a mai racit sosul se adauga esentele. Intre timp se taie bucatele rahatul, curmalele, nucile.
In castronul cu biscuiti se pune sosul caldut si se amesteca repede ca sa se incorporeze. Se adauga rahatul, curmalele, nucile, stafidele, smochinele amestecandu-se usor. Daca vi se pare sfaramicioasa compozitia mai incalziti putin lapte si adaugati-l in compozitie.
Se rupe o bucata de folie de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se poate tapeta cu cacao cernuta in prealabil. Se pune ametecul de-a lungul foliei, pe mijloc. Se ruleaza si se da la frigider pana a 2-a zi. Daca pare prea moale nu va speriati. Untul se va intari si veti obtine un salam „inchegat”.


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
aceasta este reteta mea preferata de pizza;sper sa va placa!

pt blat(aluat):
1 ou
2 linguri de ulei
2 pahare apa calduta
1/2 cub de drojdie
faina cat cuprinde
se face aluatul(putin mai moale) si se baga la congelator 5 minute

pt umplutura:
1/2 baton de salam
4 cabanosi
300g sunca presata
o cutie(mica) de ciuperci
o cutie (mica)de rosii
4 oua
250g cascaval(branza)
sare si piper
se taie cubulete sau feliute (cum doreste fiecare) salamul;cabanosii;sunca presata;ciupercile
rosiile se zdrobesc si se formeaza o pasta
oulele se bat(dupa cum se stie)
cascavalul se rade

"acum e acum"
se ia o tava "mare si rotunda"de cuptor turcesc
se unge tava cu(putin) ulei
se pune aluatul (scos de la congelator)asa rece
si se intinde direct in tava(cat este tava de mare)
se pun pe rand salamul..............iar la sfirsit cascavalul(branza)ras
timp de coacere 30-45 minute
pofta buna


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Fripturica de primavara>

Ingrediente:
1. 5 kg - 2 kg cartofi
8-10 felii carne porc (poate sa fie pulpa, cotlet, ceafa)
1 ardei gras mai maricel (sau 2 ardei)
2-3 rosii
500 ml smantana
400 ml lapte
sare
untura sau unt sa ungem tava

Preparare:
Carnea o batem sa o subtiem (nu trebuie sa fie exagerat de subtiri cam cat latul lamei de cutit) si o condimentam cu sare din abundenta. Cartofii se vor curata si felia rondele mai subtiri. Ardeii, rosiile le taiem rondele, de asemenea. Cele 500 ml smantana il vom subtia cu 400 ml lapte si vom pune sare dupa gust in acest amestec.

O tava mai adanca o ungem din abundenta cu untura (daca nu aveti, puteti folosi si untul). Asezam in tava unsa jumatate din cartofii feliati peste ei asezam feliile de carne condimentate cu sare. Peste carnea frumos aranjata asezam feliile de ardei si rosii. Acum, ca am impodobit asa frumos tava, turnam peste: jumatate din smantana subtiata cu lapte. Acoperim totul cu cealalta parte de cartofi si turnam peste ei si restul ramas de smantana subtiata.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute, dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos cartofii de deasupra.

Se serveste fierbinte stropit daca doriti cu un sos de maioneza si smantana si ketchup.

Bon Appetit!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Orez de post

Ingrediente: 70 ml ulei, 150 g morcovi, 300 g orez Basmati, 1 linguriţă sare, 30 g mărar, 4 căţei de usturoi



Mod de preparare:


Se prăjeşte morcovul ras.


La morcov adăugăm orezul spălat bine şi lăsăm să se prăjească. Se amestecă bine.
După câteva minute turnăm apă fiartă astfel încât să acopere orezul. Se lasă la fiert sub capac aproximativ 20 minute la foc mic.



Tocăm mărarul (puteţi folosi amestec de mărar şi pătrunjel ) şi usturoiul.



Când orezul este aproape gata, adăugăm mărarul şi usturoiul.
Se ia de pe foc şi se lasă 5 minute sub capac. Se amestecă.



Nu este obligatoriu dar pentru iubitorii de ciuperci puteţi prăji ciuperci Champignon în ulei şi să le serviţi cu orez.


Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Pârjoale de sărbătoare
Ingrediente: 800 gr carne tocată de vită şi porc, 1 legăură de ceapă verde, 50 gr unt, 500 gr aluat foietaj



Mod de preparare:


Amestecaţi carnea tocată cu ceapă, sare şi piper. Se împarte carnea în 8 bucăţi egale cărora li se dă o formă ovală turtită, în mijlocul fiecarei bucăţi se pune o bucată de unt şi ceapă.


Se modelează pârjoalele.



Pârjoalele se trec prin pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei încins.



În timp ce se răcesc pârjoalele, se taie fâşii de foietaj. În cazul dat se pot folosi foarfecele.



Fiecare pârjoală se înveleşte cu benzi de foietaj. Pârjoalele se dau la cuptor bine încins, pentru 10-15 minute.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salată Grecească
Ingrediente: 500 g roşii, 350 g ardei dulce, 400 g castraveţi, 150 g ceapă, 200 g branza feta, 150 g masline negre (fără sâmburi)

Sos:5 linguri ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui, 2 linguri suc de lămâie, sare,
piper



Mod de preparare:


Roşiile tăiem în bucăţi mari.


Castraveţii se taie pe lungime, apoi se taie în felii subţiri.



Ardeiul gras se taie fâşii.



Ceapa se taie în semicerc.



Feta se taie cubuleţe.



Se prepară sosul: se amesteca uleiul cu suc de lamâie; sare si piper dupa gust.



Într-un bol se pun roşiile, castraveţii, ardeiul, ceapa.



Se condimentează cu sos, se amesteca bine.
Apoi se pune cu grijă brânză (nu se amestecă,pentru ca brânza este foarte moale) şi măsline întregi.


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Supă cu perisoare

Ingrediente: 250 - 500 gr. carne tocată, 4 cartofi, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, ulei de floarea soarelui, sare, piper, piper boabe.



Mod de preparare:


Taiem ceapa.


Taiem morcovul cubuleţe.



Prăjim ceapa si morcovul pana se rumeneste.



Cartofii se taie în cuburi. Intr-o cratiţă se toarna 3-4 litri de apă. Se pune cratiţa pe foc. Când fierbe apa, punem cartofii şi morcoviul.



Între timp facem chiftelutele. Carnea tocată o condimentăm cu sare şi piper.



Formăm din carnea tocată nişte biluţe şi cîte una le introducem in apa.



Adăugam la supa ardeii cubulete si verdeţurile proaspete, după gust. Reducem focul si lasăm să mai fiarbă supa timp de 30 minute.



Supa poate fi servita cu smantana.


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salata de Valentine's Day ,,Ruby Heart"(Inima de rubin)


Ingrediente: Carne de vită( limbă -1 buc.), 3 cartofi fierti, 300 gr. ciuperci marinate, ceapă, 3 ouă fierte, 250 gr.brânză, maioneză, seminţe de muştar, rodie, sare, piper.



Mod de preparare:


Pentru ziua Valentine's Day va recomand o salată simplă "Ruby Heart"(Inima de rubin)
1.Pentru pregătirea salatei se foloseşte o formă detaşabilă pentru tort , cu aspect de inimă în care se pun ingredientele alternativ, sub formă de straturi.



2.Limba de vită după ce a fost fiartă aproximativ 2, 5 ore(se va fierbe până ce pieliţa de pe limbă va începe să se desfacă singură. Se scoate apoi şi se va curăţa de această pieliţă şi răcită se taie în fâşii.



3. Se amestecă într-un vas separat 3 linguri de maioneza cu seminţele de muştar. Cu acest sos se unge cu generozitate carnea de vita(limba).



4. Se adaugă cartofii fierţi daţi prin răzătoarea grosieră, peste care s-a adaugat sare şi puţină maioneză.



5. Următorul strat este de ciuperci, amestecat cu ceapa taiata fin(care în prealabil am înmuiat-o în suc de lămâie) şi puţină maioneză.



6. Se adauga stratul de ouă rase pe răzătoare.



7. Se adauga un strat fin de branză dată pe răzătoare (se poate folosi brânza moţarela) şi apoi un strat de maioneză.



8. Se extrag seminţele de rodie si se pun in strat peste salată.
Salata împreună cu forma în care este aşezată se pune în frigider cîteva ore, pentru împregnare.



9. Inainte de servire, se îndepărtează cu atenţie formularul detaşabil.
Se pun seminţe de rodie pe parţile ei laterale.



10. Salat se decorează elegant cu o floare sub formă de crizantemă tăiată dintr-o varză chinezească şi frunze de castravete.



POFTA BUNA!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Peşte în sos de roşii

Ingrediente: 1200 gr peşte, 300 g morcov, 55 ml ulei de măsline, 2 cepi, ľ linguriţă de sare, 3 căţei de usturoi, 5 g zahăr, 500 ml suc de roşii, 1 linguriţă boia de ardei, Ľ linguriţă de piper negru, 1 lingurita mărar uscat, Ľ linguriţă chimen



Mod de preparare:


Se taie peştele în bucăţi.


Se taie morcovul rondele.



Se prăjeşte ceapa taiată rondele şi morcovul. După ce s-au prăjit, jumatate din amestec lăsaţi în tigaie iar cealaltă parte într-un vas separat.



Peştele se sărează, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei la foc mare.



Se prăjeşte câte două minute la foc mare, pe ambele părţi.



Peştele prăjit se pune peste morcovul şi ceapa prăjită, şi se acoperă cu celelalte legume prăjite.



Sucul de rosii se amestecă cu usturoi pisat, piper negru, sare, mărar şi chimen.



Sosul se toarnă peste peşte şi se lasă la fiert la foc mic sub capac, aproximativ 40 de minute.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Tort "Inimioară"


Ingrediente: Aluat: 3 ouă, 150 g de zahăr, 2 linguriţe zahăr de vanilie, 200 g smântână (10-20%), 150 g lapte condensat (nu fiert), 3 linguri de cacao, 200-250 g făină, 2 linguriţe praf de copt.

Crema: 250 g mascarpone (sau Almette fără aditivi alimentari), 500 ml frişcă 33-35%,
150 g de zahăr, compot de caise (aproximativ un borcan de 580 ml).

Opţional: căpşuni, jeleu pentru tort, migdale



Mod de preparare:


Se bat ouăle cu zahăr şi zahărul vanilat.


Se adaugă smântâna, laptele condensat şi cacao, se amestecă bine.



Se adaugă praf de copt şi făina şi se frământă aluatul.



Se unge forma în formă de inima cu unt.
Se toarnă jumătate din aluat.
Se dă la cuptor timp de 25-30 minute la temperatura de 180 grade.
Se coc două blaturi.



Pentru cremă.
Caisele din compot se taie cubuleţe.



Se bate frişca cu zahăr.



Se adaugă Mascarpone şi se amestecă cu lingura.


Se adaugă caisele şi din nou se amestecă.



Blatul copt se taie în două, într-un final să iasă 4 prăjituri.
Fiecare blat se stropeşte cu 5-7 linguri de compot.



Se unge primul blat cu 1/3 din cremă.



Se acoperă cu următorul blat şi iar se unge cu cremă, repetaţi procedura şi cu celelalte prăjituri.
Se înfrumuseţează după dorinţă.
Puteţi părjile laterale a tortei s-o ungeţi cu cremă şi să presuraţi cu petale de migdale.
Deasupra se pun căpşunele tăiate, peste ele turnaţi jeleu pentru tort.



Tortul se dă la frigider minimum 6 ore.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Crem-supă de pui.

Ingrediente: 800.0 g de pulpe de pui, 0.5 linguriţă de sare, piper negru 5 boabe, smântână 250ml , 1 ceapă, 100 g cartofi, 1 frunză de dafin, 300 g mazăre conservată, 100 g morcov, 25 ml ulei de floarea soarelui.



Mod de preparare:


Curăţăm pulpele de piele.


Se toarna 1.5 litri de apă rece şi se fierbe timp de 15 minute, nu uităm să strângem spuma.



Se adaugă cartofii tăieţi cubuleţe la fiert.
Lasam sa fiarba încă 20 de minute.



Se scurge bulionul. Carnea se separă de os.



Cartofi şi carne se mărunţesc cu ajutorul unui blender, adăugând o ceaşcă de bulion.



Returnăm amestecul făramiţat în supă. Adaugam frunze de dafin, piper, sare dupa gust si se lasă la fiert încă 7 minute.



Se mărunţeşte mazărea verde intr-un blender.



Adaugăm la mazăre smântâna. Masa formată o turnăm în supă.



Tăiem morcovul.



Se taie ceapa.



Se prăjesc legumele în ulei timp de 7 minute.



Prăjieala adăugăm în cratiţă şi lasam să fiarba încă 3 minute.



Adaugaţi marar şi patrunjel. Poftă bună!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salata "Cuibul cocoşului de munte"

Ingrediente: 500g. cartofi, 400g. file de pui, 100g. şuncă, 250g. castraveţi, 3 ouă, 50g. ceapă, maioneză, marar proaspat, sare, piper, salată, ulei de floarea soarelui.



Mod de preparare:


Curăţim cartofii şi-i taiem pai.


Prăjim cartofii într-o tigaie încinsă până când se formează o crustă crocantă.



Carnea fiartă o rupem bucăţi.



Castraveti, se taie fişii.



Şunca deasemenea se taie fîşii.



Ceapa se taie marunt, peste ea turnăm apă fierbinte şi lasam timp de 10 minute pentru a elimina amărăciune, apa se scurge.



Dupa ce s-au fiert ouale sepam albuşul de gălbenuş, radem albuşul prin răzătoare, gălbenuşul o să ne folosească la decor.



Tăiem mărunt mărarul.
Într-un bol amestecăm fileul, castraveţii, şunca, ceapa, albuşul, sarea, piperul şi maioneza.



Pe fundul vasului aranjăm frunzele de salată, rasturnam amestecul din bol, împodobim salata cu cartofii prăjiţi. În mijloc punem ouăle preparate dintr-un amestec de gălbenuş, mărar şi maioneză.


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Prajitura "Cartof"

Ingrediente: 700-900 g biscuiti , o cutie lapte condensat (380g), 200 g unt, 5 linguriţă cacao, 3-4 linguri vin (opţional).



Mod de preparare:


Faramitati biscutii.


Se amestecă laptele condensat cu unt.



Adaugati cacao şi vin (daca doriti).



Adaugati biscuiţii şi amestecţi totul bine.



Din masa rezultata formati o prajitura in forma de cartof.



Puteti sa decorati prajitura cu nuci.



Pofta buna!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Crocodil umplut

Ingrediente: Pentru aluat: 1 pachet de drojdie uscată (11 gr.)(sau drojdie prospată , cât o nucă,2 linguri linguri de zahăr, 1 priză de sare, 1 ou, 250 ml lapte cald, 6 linguri de ulei vegetal, 500 gr. faină.
Pentru umplutură: o varză mică, 2-3 cepe, 500 gr. carne tocată, sare, piper



Mod de preparare:



1. Intr-un castron mare se amestecă toate ingredientele: ou, drojdie, lapte, ulei vegetal, sare şi zahăr. Se adaugă faina in ploaie, treptat şi se framantă aluatul până când se desprinde de pe mâini(pană nu se mai lipeste de mâini). Aluatul sub forma de minge, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească.

2. Cat timp stă aluatul la crescut se prepară umplutura din carne tocată, varză şi ceapă(ceapa, varza şi carnea se călesc în ulei). Se adaugă sare şi piper după gust.

3. Se întinde aluatul într-un strat sub formă dreptunghiulară, se taie marginile pentru a face dreptunghiul cât mai regulat.

4. Se unge tava cu ulei şi se pune o foaie de pergament peste care se pune foaia de aluat.
In mijlocul aluatului se pune umplutura.

5. Cu o ruleta zimţată se taie aluatul în fâşii cu lăţimea de aproximativ 3-4 cm ca în figură. Se suprapun lăsând prima şi ultima fâşie care sunt pentru coada, respectiv pentru cap.

6. Apoi se formează capul şi coada, apeland la imaginaţia fiecăruia.

7. Se formeaza cu mâna nările crocodilului, iar din restul de aluat se formează picioarele care se lipesc de trup şi ochii.

8. Efectuarea dinţilor se face cu o foarfecă de-a lungul marginii maxilarului.

9. De asemenea, foarfeca poate crea şi solzii accidental pe tot corpul crocodilului(in funcţie de imaginaţia fiecăruia).

10.Se unge cu ou bătut şi se coace în cuptor la 200 de grade timp de 30-40 min.

Obs: umplutura poate fi diferită in funcţie de opţiunile fiecăruia.
Pofta bună!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Ruladă din carne de porc

Ingrediente: 250 gr fistic, 50 gr spanac, 100 gr caşcaval, 2 căţei de usturoi, 50 gr ulei de măsline, 1 kg muşchi de porc



Mod de preparare:


Fisticul se decojeşte.


Se pune în blender fisticul şi frunzele de spanac.



Se adaugă caşcavalul şi usturoiul.



Mărunţiţi toate ingredientele în blender şi adaugaţi treptat uleiul de măsline.



Se bate uşor carnea cu un ciocan de şniţele.



Întindeţi peste carne amestecul mărunţit în blender.



Se ruleaza carnea şi se leagă cu sfoară.
Se pune rulada într-o tavă pentru copt şi se acoperă cu o folie alimentară.



Se dă la cuptor preîncălzit la 190 grade şi se lasă acolo 40-45 de minute. Se sfârşit se scoate folia şi se mai lasă să se rumenească 5-10 minute.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salata "Alba ca Zăpada"

Ingrediente: 3 cartofi fierţi, 2 conserve de somon roz, 1 borcan de porumb, 6 ouă, 1 măr, 200 gr caşcaval, 2-3 căţei de usturoi, maioneză



Mod de preparare:


Pentru sos, amestecăm gălbenuşurile de ou, maioneza şi usturoiul pisat.


Salata se aranjează în straturi. Primul este format din cartofi daţi prin răzătoare. Se unge cu sosul din maioneză.



Punem somonul mărunţit peste cartofi şi ungem cu maioneză.



Peste somon se pune porumbul şi se unge cu maioneză.



Acum punem mărul ras şi ungem cu maioneză.



Ultimul strat este format din caşcaval ras şi din nou ungem cu maioneză.



Acum începe partea cea mai frumoasă şi plăcută.
Aşezăm haina. Pentru asta colorăm albuşul de ou cu suc de varză roşie (se taie varza roşie foarte mărunt şi se stropeşte cu 1-2 linguri de apă fiartă, se presează şi cu sucul format stropiţi albuşurile rase, astfel se va obţine culoarea albastră, pentru mănuşile cu un deget şi cizme folosiţi roşii cherry, pentru cozi - porumb, pentru nasturi - rodie, pentru fundiţe şi gură - morcov fiert, pentru ochi - măsline.



Poftă bună şi sărbători fericite!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Eclere cu cremă de vanilie

Ingrediente: 100 gr unt, 100 gr zahăr, ˝ linguriţă sare, 260 gr făină de grâu, 4 ouă, 400 ml lapte, 5 gr zahăr de vanilie, 4 gălbenuşuri, 40 gr zahăr pudră



Mod de preparare:


Într-o cratiţă se pune la fiert 250 ml de apă, după ce dă în clocot, se topeşte în ea untul.
Când untul s-a topit, adăugăm zahărul tos, un praf de sare şi amestecăm până zahărul se topeşte.


După ce zahărul este topit, tragem castronul de pe foc şi adăugăm făina toată odată.



Făina o amestecăm repede şi bine cu o lingură de lemn, până se înglobează complet şi se formează o coca tare, nelipicioasă. Se lasă apoi să se răcorească.



Adăugăm ouăle rând pe rând, amestecând după fiecare ou până se înglobează complet în cocă.



Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi din coca obţinută luăm cu o lingură câte o biluţă şi punem în tavă, din loc în loc, nu chiar una lângă alta.



Punem tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade şi lăsăm la copt 25-30 minute până devin uşor rumenii.



Pentru cremă: într-un castron se bat până la omogenizare gălbenuşurile cu zahărul pudră, după care adăugăm 40 gr de făină şi amestecăm din nou.



Separat fierbem laptele cu vanilie.



Turnăm laptele şi amestecăm până se inglobează bine.
După ce eclerele s-au răcit, le taiem pe mijloc cu un cuţit, nu de tot atât cât să se mai ţina într-o parte şi le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de şprit, sau de o lingură.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Peşte în sos de roşii

Ingrediente: 1200 gr peşte, 300 g morcov, 55 ml ulei de măsline, 2 cepi, ľ linguriţă de sare, 3 căţei de usturoi, 5 g zahăr, 500 ml suc de roşii, 1 linguriţă boia de ardei, Ľ linguriţă de piper negru, 1 lingurita mărar uscat, Ľ linguriţă chimen



Mod de preparare:


Se taie peştele în bucăţi.


Se taie morcovul rondele.



Se prăjeşte ceapa taiată rondele şi morcovul. După ce s-au prăjit, jumatate din amestec lăsaţi în tigaie iar cealaltă parte într-un vas separat.



Peştele se sărează, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei la foc mare.



Se prăjeşte câte două minute la foc mare, pe ambele părţi.



Peştele prăjit se pune peste morcovul şi ceapa prăjită, şi se acoperă cu celelalte legume prăjite.



Sucul de rosii se amestecă cu usturoi pisat, piper negru, sare, mărar şi chimen.



Sosul se toarnă peste peşte şi se lasă la fiert la foc mic sub capac, aproximativ 40 de minute.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Cuib cu peşte

Ingrediente: 500 g file de peşte, 400 g pâine, 200 g ceapă, 500 ml lapte, 150 g caşcaval, maioneză, mărar, sare, piper, ulei



Mod de preparare:


Tocaţi ceapa.


Peştele se taie în bucăţi mici.



Tocaţi mărarul.



Radeţi caşcavalul.



Se amestecă peştele, ceapa, sarea şi piperul.



Tăiaţi pâinea felii de 2 cm grosime.



Feliile de pâine se înmoaie în lapte.



Puneţi feliile în tava pentru copt (prealabil unsă cu ulei)



În fiecare felie de pâine faceţi o adâncitură cu ajutorul mâinii sau lingurii.



În adâncitură puneţi amestecul de peşte cu ceapă.



Ungeţi cu maioneză.
Se dă la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.



Când sunt gata, se presoară cu caşcaval.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Cannelloni cu morcov

Ingrediente: 80 ml ulei de măsline, 350 gr morcovi, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 600 gr roşii, 250 gr brânză de vaci, 200 gr Parmezan, 12 buc. cannelloni



Mod de preparare:


Sos: Prăjim în ulei de măsline ceapa şi usturoiul tocat şi 100 gr de morcov ras. După 15-20 de minute adăugăm roşiile decojite şi taiate bucăţele mici. Lăsăm la prăjit încă 15-20 de minute.


Umputura: În ulei de măsline prăjim 250 gr de morcov ras şi 2 căţei de usturoi, adăugaţi la prăjit puţină apă.



În blender mărunţim umplutura şi adăugăm brânza.



Tot acolo adăugăm parmezanul ras.



În forma termorezistentă turnăm jumătate din sos, peste sos aranjăm cannelloni umplute, unele lângă altele.



Peste cannelloni turnăm restul susului.



Presurăm cu parmezan ras.



Se dă la cuptor pentru 35-40 de minute la temperatura de 190 grade.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salata Olivie cu limbă de vită

Ingrediente: 300 g cartofi, 5 ouă, 0,8 linguriţă de sare, 300 g castraveţi, 150 g morcov, 1 limbă de vită, 300 g mazăre conservată, 150 g maioneză



Mod de preparare:


Pregătim ingredientele pentru salată.
Spălăm bine legumele în apă.


Se fierb cartofii, morcovul, ouăle şi limba. Când sunt gata le taiem cubuleţe.
Se taie cubuleţe şi castraveţii.



Într-o formă specială punem toate ingredientele în straturi nu uităm să condimentăm cu sare.



Atent scoatem salata din formă şi o ungem cu maioneză, sau turnăm maioneză peste ea cum e redat în imagine.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Sărmăluţe cu ciuperci

Ingrediente: 100 g ulei de floarea soarelui, 1 lingură pastă de tomate, 1 kg orez, 1 ceapă, 200 g ciuperci albe uscate, 1 căpăţână de varză murată



Mod de preparare:


Pregătim toate ingredientele.


Spălăm bine orezul şi punem ciupercile uscate la înmuiat, în apă călduţă.
Tăiem varza în patru părţi.
Strecurăm apa din ciuperci şi le dăm prin maşina de tocat.
Tocăm mărunt ceapa şi o prăjim în ulei, când se rumeneşte adăugăm pasta de tomate şi o linguriţă de boia, amestecăm foarte repede şi luăm de pe foc.
În ceapa prăjită adăugăm orezul şi ciupercile.
Adăugăm condimente după gust, sare şi piper negru.
Amestecăm foarte bine.



Umplem foile de varză cu umplutură şi le rulăm.



Se pun sărmăluţele în cratiţă.
Peste ele se toarnă apă fiartă şi puţin ulei.
Se lasă la fiert 45-50 de minute.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salata "Şuba"

Ingrediente: 300 gr morcovi, 300 gr sfeclă roşie, 300 g cartofi, 1 linguriţă sare, 2 ouă, 500 gr hering sărat, 1 ceapă, 130 gr maioneză



Mod de preparare:


Se pun la fiert morcovii, sfecla, cartofii şi ouăle. Toate separat.
Se separă peştele de oase şi se pune pe fundul vasului. Se nivelează.


Tocăm ceapa.



Se întinde ceapa peste peşte şi se unge cu maioneză.



Se dau cartofii prin răzătoare peste ceapă şi se unge cu maioneză.



Se rade morcovul peste cartofi şi se unge cu maioneză.



Se rade sfecla peste morcov şi se unge cu maioneză.



Se rad ouăle peste sfeclă.
Nu este obligatoriu să ungeţi fiecare strat cu maioneză, e de ajuns cel cu sfeclă să fie uns.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salată ,,Primăvara vine"

Ingrediente: O varză mică, două portocale, 100 gr. nuci, 100 g. branză, o lingură zeamă de lămâie, ulei, sare şi piper după gust.



Mod de preparare:


O salată aspectoasă şi gustoasă care se prepară foarte uşor:
1. Varza se toacă foarte mărunt, se adaugă suc de lamâie, si se amestecă bine.

2. Portocalele se curăţă, se separă in felii, se îndepărtează pieliţa, sâmburii şi sunt tăiate în bucăţi mici.

3. Nucile se taie în bucăţi (se pot da şi prin maşină

4. Brânza se taie cubuleţe.

5. Nucile se amestecă cu varza.

6. Se adaugă brânza, portocalele, piper după gust şi ulei de măsline.

7. Compoziţia se aşează pe o farfurie şi se decorează cu salata verde şi ardei capia roşu

Pofta buna!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Sărăţele cu caşcaval

Ingrediente: 150 g cascaval Gruyčre, 80 g unt, 150 g făină de grâu, 100 ml lapte, 3 g praf de copt



Mod de preparare:


Se rade caşcavalul.


Se amestecă untul cu caşcavalul ras.



Adăugaţi făină, lapte, praf de copt şi sare.



Se frământă aluatul şi se lasă la frigider 30 de minute.



Se înfăinează masa de lucru şi întindem o foaie de aproximativ 5mm înălţime. Cu ajutorul unui cuţit se taie foaia bastonaşe de 2 cm lăţime şi aproximativ 15 cm lungime. Fiecare bastonaş se roteşte în jurul unui creion, după care se scoate cu mare atenţie creionul.



Spiralele se aliniază frumos pe tava aşternută cu hârtie de pergament.
Se da tava la cuptorul încins la 200 grade.



Se coc spiralele 15 minute până se rumenesc.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Pate de ficat

Ingrediente: 100 g ceapă (aprox. 2 buc), 20 ml ulei de măsline, 125 g unt, 500 g ficat de pui, 50 ml Cognac, 200 ml frişcă lichidă de 20-22%, 10 boabe piper roz, 5 g cimbru



Mod de preparare:


Tocaţi ceapa.


Se prăjeşte ceapa în ulei de măsline până se rumeneşte un pic.



Se dă focul mai mare şi se adaugă în ceapă ficatul de pui, se lasă la foc 5-7 minute până se rumeneşte. Peste ficat turnaţi cognac (sau rom) şi lăsaţi la foc încă 2 minute până se evaporă alcoolul. Nu uitaţi să amestecaţi.



Adăugaţi frişca lăsaţi să mai fiarbă 2-3 minute.
Presuraţi cu sare.



Se ia tigaia de pe foc, se lasă să se răcească ficatul de pui, după, se mărunţeşte în blender până la o compoziţie omogenă.



Se pune pateul în cutiuţe.



Se topeşte untul şi se toarnă peste pate.



Se înfrumuseţează cu piper roz şi cimbru.
Se dă la frigider.
Se serveşte cu pâine proaspătă sau prăjită.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Ouă Scoţiene

Ingrediente: 7 ouă, 300 g carne de porc, 300 g carne de vită, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă busuioc uscat, ˝ linguriţă nucşoară rasă, 500 ml ulei de floarea soarelui



Mod de preparare:


Se fierb 6 ouă nu mai mult de 4-5 minute.
Carnea de vită şi de porc se trece prin maşina de tocat sau se mărunţeşte cu ajutorul unui blender.


În carnea tocată adăugaţi un ou şi amestecaţi bine.



Se condimentează carnea cu sare, busuioc şi nucşoară.



Se împarte carnea în şase părţi egale.



Din fiecare bucată formaţi o turtă, în ea se pune câte un ou şi se înveleşte în acest amestec de carne.



Într-o cratiţă mică sau tigaie, se toarnă ulei şi se încinge bine, în acest ulei se prăjesc ouăle învelite în carne până se rumenesc.


Ouăle prăjite se scot şi se pun pe un prosop curat.



Se pot servi atât reci cât şi calde.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Gomboţi de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi, 400 g vişine ( sau prune), 400 g făină de grâu, 50 g ulei, 10 g scorţişoară, 100 g de zahăr, 1 ou, 100 g pesmet



Mod de preparare:


Cartofii se curăţă şi se pun la fiert întregi. Se lasă la fiert până intră furculiţa în ei (nu foarte bine).


Până fierb cartofii pregătim pesmeţii.



Întro tigaie încinsă cu ulei prăjim pesmeţii, amestecăm constant, până cănd se rumenesc.



Cartofii se pisează sau se trec prin maşina de tocat carne cu sită fină.
Se amestecă zahărul cu scorţişoară.



Adăugaţi în cartofi un ou, puţin ulei şi faină, frământaţi aluatul cu mâna. Adăugaţi făină cât e nevoie, se frământă aluatul până când începe să se dezlipească de pe mâini, o să vă ia aproximativ 5-7 minute.



Se împarte aluatul în două, se întinde o jumătate pe suprafaţă plană şi se taie în pătrăţele. Astfel procedăm şi cu cealaltă jumătate.
În fiecare pătrăţel presuraţi câte o linguriţă de amestec de zahăr şi scorţişoară, deasupra adăugaţi două vişine (sau o prună, se impachetează în aluat şi se modelează ca o bilă.



Între timp se pune o cratiţă cu apă la fiert. Cât fierbe apa continuaţi să lipiţi.



Când clocoteşte apa, se pun gomboţii la fiert şi când se ridică la suprafată înseamnă că sunt gata şi se pot scoate. Gomboţii proaspăt scoşi de la fiert se tăvălesc prin pesmet prăjit şi după dorinţă se pot presura cu zahăr pudră.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Tort "Furnicar"

Ingrediente: Aluat: 200 g unt sau margarina, 2 oua, 150 ml lapte, 2 lingurite praf de copt, 500 g făină
Crema: o cutie lapte condensat (fiert), 200 g unt.



Mod de preparare:


Se prepară aluatul.
Se amestecă untul şi ouăle.


Adaugam laptele, se amestecă bine.



Adaugam faina si praful de copt. Aluatul se pune în frigider (nu congelator) timp de 1 oră.



Ungeti tava pentru copt cu unt, sau acoperiti tava cu hartie pentru copt.
Rupeti aluatul în bucăţi mici.
Se coace la temperatura de 180 grade pana se rumeneste (aproximativ 15-20 de minute).



Pentru a pregati crema batem untul in mixer pana se inalbeste.



Adaugam laptele condensat, amestecam pana se omogenizeaza.


Aluatul copt amestecam cu crema.



Se rastoarna amestecul intr-o farfurie, in forma de piramida.
Puteti dupa dorinta sa presurati tortul cu mac sau ciocolata rasa.
Lasati tortul un pic in frigider.



Pofta buna!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salata "Stea de Mare"

Ingrediente: Pentru salata "Marină" : o cutie de ton în soc propriu, 2 roşii medii, 1 castravete, măsline verzi, 1 ceapă roşie, ˝ suc de lamâie, piper negru, 1-2 linguri ulei de măsline, 2 oua fierte, pătrunjel, 1 căţel mare de usturoi, sare, 2 cartofi fierţi, 50 g caşcaval.

Pentru salata "Mimoza" : o cutie de somon în suc propriu, 5 cartofi mari (fierţi în coajă, 3 ouă fierte, 1 ceapă mică, 3 morcovi medii fierţi, 150 g maioneza.

Pentru "fundament" : un castravete lung de seră.

Pentru "căptuşeală" : 300-350 gr. felii subţiri de somon.

Pentru ornament : lămâie, pătrunjel, măsline, susan.



Mod de preparare:


Se fierb morcovii, cartofii şi ouăle.
Dintr-un castravete mare tăiaţi fundamentul pentru viitoarea "stea".


Pentru salata "marină" : amestecaţi usturoiul pisat, ceapa roşie tocată, sucul de lămâie şi uleiul de măsline.



Amestecaţi tonul fărâmiţat, ouăle (fierte) rase şi restul ingredientelor din salata "marină" în afară de roşii.



Începem să montăm salata, pe jumatate din feliile de castraveţi ("fundament" puneţi salata "marină".



Pe cealaltă jumătate montăm salata "Mimoza", presuraţi uniform cartofii daţi prin răzătoare, presuraţi cu sare şi ungeţi cu maioneză. Peste cartofi puneţi amestecul de somon, ceapă tocată mărunt şi maioneză.



Peste somon puneţi ouăle date prin răzătoare, ungeţi cu o linguriţă de maioneză, apoi morcovii raşi şi din nou ungeţi cu o linguriţă de maioneză.



Întindeţi roşiile peste salata "Marină".



Acum acoperim această splendoare cu felii de somon.



Ornamentăm salata cu lămâie, pătrunjel, măsline şi susan.



Pofta buna!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Tort din smântână

Ingrediente: Aluat : 200 g unt sau margarină, 200 g de zahăr, 500 g smântână, 300-400 g făină
2 linguriţe praf de copt (sau 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu).

Cremă : 500 g smântână, 150 g de zahăr, 50 g de mac.



Mod de preparare:


Frecaţi untul cu zahăr.


Adăugaţi smântâna, amestecaţi bine.



Adaugaţi apoi faina şi praful de copt. Frământaţi aluatul.



Împărţiţi aluatul în 4-5 părţi egale, fiecare parte din aluat se pune într-o formă unsă cu ulei sau unt. Se dă la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 minute.



Pregătim crema.
Batem smântâna cu zahăr.



Adăugăm mac, amestecăm.



Blatul copt îl ungem bine cu cremă.



Punem următorul blat din nou ungem cu cremă, ş.a.m.d.
Se dă tortul în frigider 5-6 ore.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Aperitiv de vinete "Semafor"

Ingrediente: 500 g vinete, 300 g roşii, 3-4 linguri porumb, 150 g ceapă, verdeaţă, sare,
ulei.



Mod de preparare:


Vinetele se taie în cuburi mici.


Se condimentează vinetele cu sare şi se lasă timp de 30 minute.
Apoi se spală în apă rece şi se stoarce de apa.



Tocaţi ceapa.



Se prajeste ceapa în ulei,



Se adauga vinetele, sare şi se prăjeşte până sunt gata (aproximativ 15 minute).



Se taie rosiile cubulete.



Tocati verdeaţa



Se intinde vanata pe o farfurie forma un dreptunghi.
Faceti trei gropi.



Umpleti gropile cu rosii, porumb, verdeturi.
Inainte de a servi amestecati totul

Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salată picantă de morcov

Ingrediente: 500 g morcov, 200 g castraveţi, 1 căţel de usturoi, 3 cm ghimbir proaspăt, 50 ml sos de soia, 40 ml ulei de susan, 20 g seminţe de susan



Mod de preparare:


Se dă morcovul prin răzătoare.


Adăugaţi castraveţii.



Tocaţi usturoiul cât mai mărunt şi radeţi ghimbirul. Se pisează bine într-un mojar.



Adăugaţi sosul de soia şi uleiul. Se amestecă.



Se toarnă sosul peste salată, se amestecă şi se lasă timp de o jumătate de oră într-un loc răcoros.



Se serveşte presurat cu susan.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Paste cu perişoare.

Ingrediente: 400 g paste, 500 g carne tocată (orice, dupa gust), 5 linguri pesmet, 1 ou, 150 g ceapă, 150 g morcovi, sare, piper, ulei



Mod de preparare:


Tocăm ceapa.


Radem morcovul.



În carnea tocată adăugăm ou, amestecăm.



Adaugam pesmeţi, sare, piper şi amestecăm bine.



Modelăm perişoare.



În ulei prăjim ceapa.



Adăugăm morcovul.



Adăugăm perişoarele, lăsăm la prăjit 10-15 minute.



Fierbem pastele.



Adaugăm pastele la perişoare şi amestecăm. Dacă este necesar, adăugăm sare.
Puteţi presăra cu verdeţuri şi brânză.



Poftă bună !!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Banana cocktail

Ingrediente: 1 banană (200-250 g), 100 g îngheţată, 150 ml lapte



Mod de preparare:


Se decojeşte banana şi se rupe bucăţi mari.


Adăugaţi îngheţata.



Adăugaţi laptele.



Se bate într-un blender sau cu ajutorul unui mixer.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Guacamole

Ingrediente: ˝ ceapă, ˝ linguriţă sare de mare, 10 g coriandru, 250 g roşii, 2 buc. avocado, 5 ml suc de lime, ˝ linguriţă piper chili



Mod de preparare:


Tocăm ceapa.


Se pune ceapa într-un mojar şi se pisează uşor cu sare grunjoasă şi frunze de coriandru tocate fin.



Tocaţi roşiile mărunt.



Se scoate din avocado taiat în jumătate pulpa şi se pisează cu furculiţa. Stropiţi avocado cu suc de lime.



Se combină avocado cu ceapa si roşiile, se adaugă piperul chili şi se amestecă.



Guacamole se serveşte de obicei cu tortilla. Pentru un efect mai mare puteţi să umpleţi jumătăţile de avocado cu guacamole.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Carne de porc, prăjita cu cascaval.

Ingrediente: 500-700 g carne de porc (file sau cotlet), 2 oua, 100 g cascaval ras (parmezan este cel mai bun), 100 g pesmet, sare, piper, ulei



Mod de preparare:


Carnea de porc, tăie în bucăţi de aproximativ 1 cm grosime.


Bateti ouale cu sare şi piper.



Se amestecă cascavalul ras şi pesmet.



Se da carnea prin ou....



....dupa, prin amestecul de cascaval.



Se prăjeşte în ulei pe ambele părţi până se rumeneste.



Pofta buna!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Plăcintă cu mozzarella şi roşii

Ingrediente: 500 g aluat foetaj , 500 g roşii, 500 g mozzarella, sare, piper



Mod de preparare:


Se taie mozzarella rondele.


Se taie roşiile rondele. În cazul în care roşiile sunt foarte zemoase, sucul ar trebui să fie stors.



Intindeti blatul intr-o forma pentru copt.



Aranjati in ordine rosiile si mozzarella.



Presurati cu un pic de sare şi piper.
Puneti într-o cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Se lasa in cuptor 25-30 minute.

Pofta buna!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Biscuiti "Castane"

Ingrediente: 200 g unt sau margarina, 6 gălbenuşuri de ou fiert, 3 linguri smantana, 5 linguri, zahăr, 2 lingurite zahăr de vanilie, 2 lingurite praf de copt (sau 1 lingurita de bicarbonat de sodiu), 200-250 g făină, 100-150 g alune

Glazura:50 g unt, 5 linguri lapte, 3 linguri cacao, 200 g de zahăr



Mod de preparare:


Galbenusurile fierte se bat cu unt.


Adaugam smantana si amestecam.



Adaugam zaharul si zaharul vanilat, se amestecă bine.



Adaugam praf de copt si faina, se framanta aluatul.



Din aluat facem turte mici.



În centrul fiecărei turte punem nuci sau alune



Acum modelam aluatul in forma unei mingi de mărimea unei nuci.



Ungeti tava cu unt sau intindeti hartie pentru copt.Se coace la 180 de grade timp de 20-25 minute.



Fierbem glazura.
Intr-o cratita punem la fiert unt, zahar, cacao si lapte, se fierbe pana cand zaharul se dizolva complet.



Zdrobim restul nucilor.



Biscuitii copti ii inmuiem in glazura calda.



Dupa, se dau biscuitii prin nuci.



Pofta buna!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Pârjoale de pui

Ingrediente: 100.0 ml lapte de vacă, 50.0 g de pâine albă, 40.0 ml ulei de floarea soarelui, 1 ou, 300.0 g piept de pui, 0.5 linguriţă de sare, 40.0 g unt, 4.0 linguri de pesmet, 0.3 linguriţă piper negru.



Mod de preparare:


Se taie pieptul de pui bucăţi.
Între timp se înmoaie pâinea albă în lapte.


Cu ajutorul unui blender marunţiţi carnea cu pâinea înmuiată în lapte, se adauga sare şi piper după gust. Amestecăm ingredientele până se omogenizează.



Din carnea tocată modelăm pârjoale, în mijlocul fiecărei pârjoale punem o bucată de unt.



Fiecare pârjoală se dă prin pesmet, după care prin ou bătut şi iar prin pesmet.
Prăjim pârjoalele în ulei încins pe ambele părţi până se rumenesc.



Se pot servi cu piure de cartofi şi legume.



Poftă bună !!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Peşte în sos de roşii cu măsline

Ingrediente: 500 g fileu de peşte (Tilapia, biban, etc), 300 g roşii, 150 g ceapă, 50 g măsline, verdeturi dupa gust, 1 ou, făină, sare, piper, ulei.



Mod de preparare:


Se taie pestele in bucati mici.


Se bate un ou se adauga sare, trecem bucatile de peste prin acest amestec.



Se da prin faina.



Se prajeste pestele in ulei.



Taiem ceapa marunt.



Taiem rosiile cubulete.



Taiem maslinele roticele.



Taiem patrunjelu.



În ulei, prajiti ceapa.



Adaugam rosiile, sare, şi se fierbe 5 minute.



Adaugam măsline.



Adăugăm verdeturi.
Se amestecă, se ia de pe foc.



Pe o farfurie punem peştele.



Peste peste punem sos.



Pofta buna !!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Racitură de peşte.

Ingrediente: 500 de grame de peşte (biban, pastrav, etc), 200 g ceapă, 150 g morcovi, 15 g gelatină, 3 frunze de dafin, 5 cuişoare englezeşti, 5 muguri de cuisoare, sare

Pentru decor: Ou, verdeţuri, afine, mazăre, lămâie



Mod de preparare:

Ceapa şi morcovii se taie in bucati mari.



Gelatina se înmoaie în 150 ml de apă rece fiartă prealabil si se lasă la rece timp de 1 oră.



Punem într-o cratiţă de peştele, ceapa, morcovii, frunze de dafin, cuişoare, sare şi piper.
Se toarnă 1 litru de apa.
Se lasă la fiert aproximativ 30 de minute.



Zeama se scurge din castron, adaugam in ea gelatina, amestecam pana se dizolva.



Separam peştele de oase.



În forma turnam zeama de peşte cam de 3-4 mm.
Punem în frigider până la solidificare (aproximativ 15-20 de minute).



Cand jeleu s-a intărit aşezam figurine din ou, mazăre verde şi afine.



Se toarnă din nou zeamă, astfel încât să acopere numai figurinele.
Acest lucru asigura ca figurinele să nu-şi piardă forma.
Punem din nou în frigider (30 minute)



Punem peştele.



Se toarnă zeama.
Punem în frigider până la solidificare (aproximativ 3-4 ore, mai bine peste noapte).
Cand s-a intarit jeleu rasturnam forma cu mare atentie intr-o farfurie.



Pofta buna!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Clătite "Tigrişori"

Ingrediente: 3-4 clătite, 6-8 linguri cremă de brânză (Philadelphia, Almette), 100 grame de caviar roşu, măsline



Mod de preparare:


Ungeţi clătitele cu brânză.


Suciţi clătitele în ruladă.



Tăiaţi clătitele în felii groase de 1-1,5 cm.



Pe fiecare bucată de ruladă puneţi caviar roşu.



Tăiaţi măslinele fâşii.



Puneţi fâşiile de măsline peste caviar.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Orez de post

Ingrediente: 70 ml ulei, 150 g morcovi, 300 g orez Basmati, 1 linguriţă sare, 30 g mărar, 4 căţei de usturoi



Mod de preparare:


Se prăjeşte morcovul ras.


La morcov adăugăm orezul spălat bine şi lăsăm să se prăjească. Se amestecă bine.
După câteva minute turnăm apă fiartă astfel încât să acopere orezul. Se lasă la fiert sub capac aproximativ 20 minute la foc mic.



Tocăm mărarul (puteţi folosi amestec de mărar şi pătrunjel ) şi usturoiul.



Când orezul este aproape gata, adăugăm mărarul şi usturoiul.
Se ia de pe foc şi se lasă 5 minute sub capac. Se amestecă.



Nu este obligatoriu dar pentru iubitorii de ciuperci puteţi prăji ciuperci Champignon în ulei şi să le serviţi cu orez.



Poftă bună!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Prajitura "Cartof"

Ingrediente: 700-900 g biscuiti , o cutie lapte condensat (380g), 200 g unt, 5 linguriţă cacao, 3-4 linguri vin (opţional).



Mod de preparare:


Faramitati biscutii.


Se amestecă laptele condensat cu unt.



Adaugati cacao şi vin (daca doriti).



Adaugati biscuiţii şi amestecţi totul bine.



Din masa rezultata formati o prajitura in forma de cartof.



Puteti sa decorati prajitura cu nuci.



Pofta buna!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salata cu file de pui şi castraveţi în portocale

Ingrediente: 3-4 portocale, 300 g file de pui, 200 g castraveti, sare, maioneză



Mod de preparare:


Se fierbe fileul de pui si se taie bucati.


Spălaţi portocalele.
Cu un cuţit special sau simplu faceti incizii in cerc in forma de zig-zag.



Împărţim în două jumătăţi.



Eliminati pulpa din portocala.



Se taie pulpa bucăţi mici (pentru salata, puteţi folosi doar o parte din pulpa).



Taieti castravetii fasii mici.



Se amestecă carnea, portocalele şi castraveţii. Sare dupa gust.



Adaugati maioneza.



Puneti salata in bucati de portocala. Puteti sa puneti fructe de padure pentru frumusete.



Pofta buna!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Admin
******* Administrator *******

Din: World internet
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 9562
Salata "Cuibul cocoşului de munte"

Ingrediente: 500g. cartofi, 400g. file de pui, 100g. şuncă, 250g. castraveţi, 3 ouă, 50g. ceapă, maioneză, marar proaspat, sare, piper, salată, ulei de floarea soarelui.



Mod de preparare:


Curăţim cartofii şi-i taiem pai.


Prăjim cartofii într-o tigaie încinsă până când se formează o crustă crocantă.



Carnea fiartă o rupem bucăţi.



Castraveti, se taie fişii.



Şunca deasemenea se taie fîşii.



Ceapa se taie marunt, peste ea turnăm apă fierbinte şi lasam timp de 10 minute pentru a elimina amărăciune, apa se scurge.



Dupa ce s-au fiert ouale sepam albuşul de gălbenuş, radem albuşul prin răzătoare, gălbenuşul o să ne folosească la decor.



Tăiem mărunt mărarul.
Într-un bol amestecăm fileul, castraveţii, şunca, ceapa, albuşul, sarea, piperul şi maioneza.



Pe fundul vasului aranjăm frunzele de salată, rasturnam amestecul din bol, împodobim salata cu cartofii prăjiţi. În mijloc punem ouăle preparate dintr-un amestec de gălbenuş, mărar şi maioneză.


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la