SOFTALL FORUM
Lista Forumurilor Pe Tematici
SOFTALL FORUM | Inregistrare | Login

POZE SOFTALL FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxxi23 23 ani
Femeie
23 ani
Neamt
cauta Barbat
23 - 52 ani
SOFTALL FORUM / Romanian Movies / Profu' de religie (2015) - Teatru  
Autor
Mesaj Pagini: 1
bronson
Moderator

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 1518
Profu' de religie (2015)
Teatru



Spectacol preluat de la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova
Profu’ de religie abordează felul în care adevărul poate fi interpretat și manipulat în diverse feluri astfel încât sensul său devine relativ. Credința într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăți.
La ora de religie (în România, religia e facultativă, elevii pot opta pentru o altă disciplină, profesorul le cere elevilor să spună care este definiția adevărului; de aici pornește o adevărată dispută și controversă: una dintre eleve, Mara, cu o imaginație peste media clasei, susține că adevărul este relativ și că fiecare om își are adevărul său.
După ora de religie, când Mara nu a putut să-și impună punctul de vedere, o convinge pe una dintre colegele sale, Anca, de faptul că profesorul de religie a atins-o într-un mod necuviincios pe genunchi. Este felul în care un copil își ia revanșa asupra autorității, plutind între fantezia personală și realitatea mistificată. Anca nu a văzut defapt ceea ce s-a întâmplat sau ceea ce nu s-a întâmplat, dar se lasă convinsă și chiar manipulată de Mara să redea faptele povestite dirigintelui clasei. Familiile copiilor îngroașă confuzia, iar mass-media, din dorința de a da evenimentului propriuzis un grad de veridicitate, va produce tulburări și confuzii în plus. Reacția adulților potențează negativ confuzia copiilor într-o lume în care adevărul și minciuna se subminează reciproc. Este războiul tuturor contra tuturor.

Regia / Bobi Pricop
Distributia / Marian Politic, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Cătălin Vieru, Dragoș Măceșanu



TVRip
693 MB
Xvid


pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la